A MOM Sportközpontban elhunyt kislány családjának egyszer már volt dolga a tűzzel: akkor mindenük a lángok martalékává vált. 

Egy parkban játszott a 8 éves kislány 11 éves és 14 éves bátyjaival, majd a gyermek a fiatalabbik testvérével együtt felmászott a MOM Sportközpont tetejére, ahol egy használaton kívüli fabódéban valahogy tüzet gyújtottak. A 11 éves kisfiú kimenekült, a kislány azonban életét vesztette.

Korábban is érte tragédia a családot tűz miatt – Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

„A tűzoltók egy 8 éves kislányt eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, akinek újraélesztését a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen azonnal megkezdték. A gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette. Az építményből gyorsan terjedő tűz elől a 11 éves fiú és a 8 éves kislány megpróbált kimenekülni, azonban a kislány az épületben rekedt és életét vesztette. Testvérét, a 11 éves fiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol a nyomozók az esettel összefüggésben meghallgatták” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Kiderült, hogy nem ez az első eset, hogy tűz okoz borzalmas tragédiát a család életében: korábban a házuk gyulladt ki. A Ripost információi szerint 2016 októberében a Budakeszin található otthonuk égett le a szomszédos épülettel együtt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság határozata szerint a tűz a fészerben keletkezett, ahol a két fiú játszott.