Az ExperiDance egyik alapítója, Román Sándor szerint veszélybe került a társulat

Forrás: Pintér Árpád -
vita veszély Román Sándor ExperiDance
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ExperiDance társulat egyik alapítója, Román Sándor és egy kollégája között alakult ki vitás helyzet, ami nagyon elfajult. A rendőrséget is be kellett vonni az ügybe.

Az ExperiDance társulat egyik alapítója, művészeti vezetője és 50 százalékos tulajdonosa, Román Sándor azt állítja, valakik szeretnék rátenni a kezüket a társulatra, veszélyeztetve ezzel az ExperiDance létezését és az általuk itthon és külföldön képviselt értékrendet. A koreográfus szerint mára a helyzet tarthatatlanná vált.

Részlet a Leonardo című előadásból Forrás: Pintér Árpád

„Eddig hallgattam, mert nem kívánom sárba tiporni az elmúlt 19 évet, de már nemcsak a saját jogaimat kell megvédenem, hanem egy nemzeti kulturális közkincset is” – mondta a Blikknek Román Sándor, aki azt állítja, pénzügyi dolgokért felelő üzlettársával alakult ki köztük feszültség.

Tavaly nyáron jeleztem, szeretnék belenézni a társaság irataiba, gazdálkodásába,



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.