Veronai buszbaleset: megszüntették a nyomozást a busztársaság ellen

Forrás: AFP/Handout -
veronai buszbaleset nyomozás busztársaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A busztársaság felelősségét illetően lezárták a nyomozást: nem találtak olyan műszaki hibát a járműnél, amely szerepet játszhatott volna a tragédia bekövetkeztében. 

Két évvel ezelőtt szenvedett balesetet Veronánál az a busz, amely a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és kísérőit szállította az évente szokásosan megrendezett sítáborból hazafelé. A hatóságok a busztársaság felelősségét illetően most zárták le a nyomozást, és nem találtak semmilyen műszaki hibát a busznál.

Megszüntették a nyomozást a veronai buszbaleset ügyében Forrás: AFP/Handout

A buszsofőr engedélyei kapcsán azonban még vizsgálódnak, ugyanis alvási apnoéban szenvedett. A háziorvos ellen, aki engedélyt adott a sofőrnek a vezetésre, továbbra is nyomoznak. A több túlélőt is képviselő ügyvéd azt mondta a Tényeknek, van olyan, aki máig képtelen feldolgozni a történteket. Pörzse Tamás hozzátette, a kártérítéseket sem kezelik a helyén, és nem haladnak gördülékenyen a dolgok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.