Genovai hídomlás: sosem látott felvételen a tragédia

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Simone Arveda -
Olaszország Morandi híd videó Genovai hídkatasztrófa Genova
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2018. augusztus 14-én omlott le a genovai Morandi híd. Most egy eddig nem látott felvételt hozott nyilvánosságra a tragédiáról az olasz rendőrség.

A híd leomlásához több tényező vezetett, de a vizsgálatok arra utalnak, hogy vagy egy feszítőkábel elszakadása okozta a tragédiát, vagy az egyik betontalp meglazulása, elmozdulása. Olasz sajtóinformációk szerint a híd biztonsági kamerái is a feszítőkábel szakadását rögzítették. Egy ilyen felvétel került most nyilvánosságra – írja a Bors.

A tragédiában 43 ember vesztette életét. A híd maradványainak felrobbantását néhány hete kezdték meg.

Kikapcsolták a vészjelzőt a Viking Sigyn szállodahajón azelőtt, hogy ütközött a Hableánnyalhttp://www.life.hu/news/20190702-kikapcsoltak-a-veszjelzot-a-viking-sigyn-szallodahajon-azelott-hogy-utkozott-a-hablannyal.htmlA hírek szerint kikapcsolhatták a Viking Sigyn vészjelzőit, mielőtt az nekiütközött a Hableánynak. News--Volt Fesztivál: a Páneurópai piknik évfordulóját ünnepelték Trabantokkal és fotókiállítássalhttp://www.life.hu/news/20190702-volt-fesztival-a-paneuropai-piknik-evfordulojat-unnepeltek-trabantokkal-es-fotokiallitassal.htmlA 30 éve szabadon-kampány keretében a Volt Fesztivál egy különleges fotókiállítással kedveskedett látogatóinak. Éppen 30 évvel ezelőtt rendezték meg a Páneurópai pikniket, így ennek apropójából Trabantokat, korabeli plakátokat és a határnyitást megörökítő fényképeket állítottak ki. Ennek részleteiről a fesztivál főszervezője mesélt. News--Idegméreggel fertőzött csomag miatt kiürítették a Facebook központjának postázóithttp://www.life.hu/news/20190702-idegmereggel-fertozott-csomag-miatt-kiuritettek-a-facebook-kozpontjanak-postazoit.htmlSzarinnal fertőzött csomag miatt rövid időre kiürítették a Facebook kaliforniai központjának postázóit hétfőn. NewsIdőjárás: zivatarokkal érkezik a hidegfront keddenhttp://www.life.hu/news/20190702-idojaras-zivatarokkal-erkezik-a-hidegfront-kedden.htmlA hőség és a zivatarveszély miatt is országszerte figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. News--Elhunyt a népszerű tévés, James Clarke, valószínűleg túladagolta magáthttp://www.life.hu/news/20190701-elhunyt-a-nepszeru-teves-james-clarke-valoszinuleg-tuladagolta-magat.htmlA szakma megdöbbenéssel fogadta James Clarke, azaz Fungi halálának hírét. Úgy tudni, hogy a népszerű tévés túladagolta magát. NewsOrigoEzeket a szabályokat kell betartani, ha el akarjuk kerülni a strandbalesetekethttp://www.life.hu/news/20190701-ezeket-a-szabalyokat-kell-betartani-ha-el-akarjuk-kerulni-a-strandbaleseteket.htmlA kánikulában a legtöbben a strandok felé veszik az irányt. Jó ötletnek tűnhet azonnal a hűs vízbe vetni magunkat, ám ennek könnyen tragédia is lehet a vége. Vannak szabályok, amelyeket okvetlenül be kell tartanunk. News



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.