Ismét tűzgyújtási tilalom van az alföldi térségben

Forrás: Shutterstock -
tiltás tűzgyújtási tilalom tűzgyújtás Alföld Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avarréteg kiszáradása miatt tűzveszély alakult ki. Öt megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom szerdától. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

A kiszáradt erdei avar a jelenlegi időjárási körülmények között gyúlékony állapotba került, így az erdőben vagy a mezőgazdasági területeken közvetlen tűzeset forrásává válhat – olvasható a Nébih oldalán.

Az alábbi megyékben lép életbe a tűzgyújtási tilalom:

  • Bács-Kiskun
  • Békés
  • Csongrád
  • Hajdú-Bihar
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg
Az alföldi térségre érvényes a tilalom Forrás: Shutterstock

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy a tűzgyújtási tilalom alá eső területeken kiemelten fontos a korlátozó előírások betartása, amelyről bővebben a honlapjukon olvashatnak.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők. A térkép minden nap 0 óra 1 perckor automatikusan frissül, így minden esetben az adott napon érvényes tűzgyújtási tilalmakat mutatja.

Anyaszült meztelenül rohant be a krikettpályára a meccs közepén egy férfi (18+)http://www.life.hu/sztarok/20190704-anyaszult-meztelenul-rohant-be-a-krikettpalyara-a-meccs-kozepen-egy-ferfi-18.htmlRejtély a motivációja annak a féfinak, aki anyaszült meztelenül rohant be egy krikettmeccser Nagy-Britanniában. Mindenesetre hihetetlenül intim fotók készültek róla. TV + Sztárok--Kim Kardashian kártérítést kap: milliókkal lesz gazdagabbhttp://www.life.hu/sztarok/20190704-kim-kardashian-karteritest-kap-milliokkal-lesz-gazdagabb.htmlEngedély nélkül használták fel Kim Kardashian fotóit, és másolták le Kanye West kreációt. Pert indítottak, melynek köszönhetően most milliókat vágnak zsebre. TV + Sztárok--Ambrus Attila anyósa, Marika megdöbbent, amikor a Viszkis udvarolni kezdett lányánakhttp://www.life.hu/sztarok/20190704-ambrus-attila-anyosa-marika-megdobbent-amikor-a-viszkis-udvarolni-kezdett-lanyanak.htmlKézműves vásáron ismerkedett meg feleségével Ambrus Attila. De vajon mit szólt ahhoz Réka édesanyja, hogy lányának a Viszkis udvarol? Most kiderül. TV + Sztárok--Időjárás: napsütésre és záporokra is lehet számítani a hétvégénhttp://www.life.hu/sztarok/20190704-idojaras-napsutesre-es-zaporokra-is-lehet-szamitani-a-hetvegen.htmlA hétvégén is nyáriasan meleg lesz, 30 fok körüli maximumokkal, sok napsütéssel. Vasárnap viszont többfelé várhatók záporok, zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek. TV + SztárokFotó: Polyák Attila - OrigoGönczi Gábor elmesélte, hogyan tartják életben a szerelmüket feleségévelhttp://www.life.hu/sztarok/20190704-gonczi-gabor-elmeselte-hogyan-tartjak-eletben-a-szerelmuket-felesegevel.htmlTeljes a családi harmónia Gönczi Gáboréknál. A híradós most arról is mesélt, hogyan tartják életben a szerelmüket feleségével, Ildikóval. TV + SztárokOrigoA 40 éves Karsai Zita apró bugyiban és topban mutatta meg a tánctól tökéletes testét: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190704-a-40-eves-karsai-zita-apro-bugyiban-es-topban-mutatta-meg-a-tanctol-tokeletes-testet-foto.htmlKarsai Zita, hazánk egyik leghíresebb táncosa ezúttal is megmutatta, hogy 40 évesen sincs mit takargatnia.TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.