Két szemtanú nyilatkozott a horvátországi horrorbalesetről

Forrás: Facebook / Nezavisni cestarski sindikat -
szemtanú Horvátország autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bors találta meg azt a két szemtanút, akik ott voltak a horvát autópályán annál a szörnyű balesetnél, amelyben egy ámokfutó letarolt egy magyar családot.

Csütörtökön délután rohant bele egy 35 éves horvát férfi az autópálya fizetőkapujánál szabályosan várakozó magyar családba. A szülőket és kisfiukat válságos állapotban szállították kórházba. A balesetet okozó BMW-s sértetlenül szállt ki az autójából. A balesetben érintett volt még egy magyar család, ők a szerencsétlenül járt Skoda előtt várakoztak. Az ő kocsijuk hátulja is teljesen összetört, sokkos állapotban szálltak ki a történtek után a járműből.

"Nem sokkal a karambol után érkeztünk a kapuhoz, sírva fakadtam az elém táruló látványtól. Az a fekete autó a felismerhetetlenségig össze volt törve, mintha csak egy papírdoboz lett volna, a bódé arrébb volt tolva, mellette egy hatalmas lyuk tátongott, emellett egy kamerát is kidöntött. Az Audi utasai kiszálltak ugyan a kocsiból, de látszott rajtuk, hogy ők is sokkos állapotban vannak, nem tudtak mit kezdeni magukkal, zavarodottan, döbbenten néztek maguk elé. Azóta is imádkozom azért a családért" – mesélte a lapnak az egyik szemtanú.

Csütörtök kora délután hatalmas sebességgel száguldott bele hátulról egy horvát BMW a magyar család Skoda típusú gépkocsijába. Forrás: Facebook / Nezavisni cestarski sindikat

Egy másik autós, aki szintén ott volt a helyszínen, azt mondta, minden csupa vér volt:
"Már kilométerekkel korábban ki van táblázva, hogy fizetőkapu közeleg, a lassítótáblák pedig már akkortól folyamatos sebességcsökkentést írnak elő. Ez a kocsi azonban úthengerként száguldott bele abba a családba. Alig maradt belőle valami, ami mégis, az tiszta vér volt."

A sebességcsökkentő táblákat okkal szerelték fel, tavaly ugyanitt már történt egy halálos baleset. A szerencsétlenül járt család kölcsönautóval indult nyaralni, így a nagykövetség a kocsi tulajdonosát értesítette a történtekről.

A Külügyminisztérium tegnapi tájékoztatása szerint az édesapa és a kisfiú ugyanabban a kórházban vannak, az édesanyát egy másikban ápolják, állapotuk stabil, nincsenek életveszélyben. A Bors ugyanakkor arról számolt be ma reggel, hogy a családtagok még mindig élet és halál között lebegnek, mesterséges kómában tartják őket.






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.