Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte – mondta el a szentendrei V-8 Uszoda és Szabadidő Központban tartott sajtótájékoztatón Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

A kezdeményezés célja a kezdetektől az volt, hogy megismertesse a magyar fürdőket és fürdőkultúrát a hazai és a nemzetközi nagyközönséggel. Az esemény látogatóinak száma évről évre nő, tavaly meghaladta a 40 ezer főt.

Forrás: Thinkstock

A 10. évfordulóját ünneplő Strandok éjszakájához idén olyan fürdők, uszodák, strandok is csatlakoznak, amelyek még nem tagjai a szövetségnek. A Strandok éjszakájához csatlakozott létesítmények pénteken meghosszabbított nyitvatartással várják a vendégeket, akik színes programkínálattal találkozhatnak. A fürdőkben változatos zenei programokkal, élő koncertekkel, sztárvendégekkel, DJ-kel várják a fürdőzőket. A zenei programok mellett tematikus szaunaprogramok, csúszdaverseny, aerobik és egyéb sportprogramok, habparty, lézershow és tűzzsonglőrök szórakoztatják a közönséget.
A programokról a www.furdoszovetseg.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.