Betiltotta a Nébih a BoomBoom férfiaknak szánt étrend-kiegészítő forgalmazását

Forrás: Shutterstock -
étrendkiegészítő tiltás BoomBoom férfi Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Betiltotta a BoomBoom férfiaknak szánt étrend-kiegészítő forgalmazását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az intézkedés az interneten rendelt készítmény gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt vált szükségessé, és a hamisítás miatt feljelentést tesznek.

A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint a férfiaknak kifejlesztett, potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítőt a gödöllői Perfect Play Kft. forgalmazza. A tabletta terápiás mennyiségben tartalmaz szildenafilt, amivel a termék fogyasztóit komoly egészségkárosodási kockázatnak teszik ki – írja az MTI.

A veszély elhárítása érdekében a Nébih azonnali hatállyal, véglegesen megtiltotta a termék forgalomba hozatalát, valamint azonnali hatállyal elrendelte a jelenleg forgalomban lévő összes terméktétel forgalomból való kivonását és a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását is.

Betiltotta a Nébih a forgalmazást Forrás: Nébih

A Nébih kiemelte: a tavalyi ellenőrzéskor ugyanebben a termékben tadalafil gyógyszer-hatóanyagot azonosított a vizsgáló laboratórium, tehát a forgalmazó ismételten hamisított terméket hozott forgalomba.

Gyógyszer-hatóanyagok felhasználása élelmiszerben tilos, kizárólag engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg. Ráadásul a fenti hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött – hívta fel a figyelmet a Nébih.

Az ügyben az eljárás folyamatban van. A Nébih a forgalmazóval szemben élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki, a hamisítás miatt büntetőfeljelentést is tesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.