A parlagfű már most kínozza az allergiásokat

Forrás: Thinkstock -
allergia parlagfű irtás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A parlagfű rengeteg ember életét keseríti meg, ráadásul egyre hamarabb kezdi szórni a pollenjeit. 

"Az első száz legkárosabb növény közé sorolható parlagfű már március végétől egészen októberig kínozza az allergiásokat, akiknek száma itthon meghaladja a kétmillió főt. Korábban augusztusban indult virágzásnak a parlagfű, de a kánikula és az esős idő idén kedvezett neki, így már júliusban elkezdte szórni a pollenjeit. A gyom az őszi lehűlés kezdetével pusztul el. A magjai viszont túlélik a téli fagyokat, és amint tartósan 6 fokra emelkedik a talaj hőmérséklete, elkezdenek újra gyökeret ereszteni" – mondta a Lokálnak Molnár Barbara növényszakértő. Mivel a helyzet évről évre súlyosbodik, idén már a türelmi időt is eltörölték, vagyis a földhasználó köteles egész évben irtani a parlagfüvet.

A parlagfű egyre hamarabb szórja a pollenjeit Forrás: Thinkstock

A növényt egészen kikeléstől kezdve folyamatosan irtani kell, hogy ne tudjon virágot hozni. A leghatékonyabb, ha a gyökerestül tépik ki, ha pedig folyamatosan gyomláljuk a kertet, megelőzhető a megjelenése.

Milliókat kapott a börtönben M. Zoltán, a battonyai rémhttp://www.life.hu/news/20190725-milliokat-kapott-a-bortonben-m-zoltan-a-battonyai-rem.htmlA rossz fogvatartási körülmények miatt indított pert M. Zoltán, a battonyai rémként elhíresült férfi. Bár soha nem szabadulhat a Szegedi Fegyház és Börtönből, de ezután milliókból gazdálkodhat. News--Időjárás: visszatért a kánikulahttp://www.life.hu/news/20190725-idojaras-visszatert-a-kanikula.htmlA múlt heti hűvös idő után újra visszatért a kánikula: hőségriadó van érvényben.NewsFotó: Polyák Attila - OrigoMichael Phelps is gratulált Milák Kristófnak a világcsúcs utánhttp://www.life.hu/news/20190725-michael-phelps-is-gratulalt-milak-kristofnak-a-vilagcsucs-utan.htmlA 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps is gratulált Milák Kristófnak azt követően, hogy a magyar úszó az ő 2009-es világcsúcsát megdöntve diadalmaskodott szerdán 200 méter pillangón, a kvangdzsui világbajnokságon. News--Egy férfi szonárképeket készített a Loch Ness-i szörnyrőlhttp://www.life.hu/news/20190724-egy-ferfi-szonarkepeket-keszitett-a-loch-nessi-szornyrol.htmlVíz alatti, úgynevezett szonárképeket készített egy férfi a Loch Ness-i szörnyről. News--Holtan esett össze élő adásban egy vloggerhttp://www.life.hu/news/20190724-holtan-esett-ossze-elo-adasban-egy-vlogger.htmlA kamera előtt esett össze az a kínai vlogger, aki élő adásban kóstolgatott mérgező ételeket. NewsOrigoEgy nő azt állítja, földönkívülitől vár gyermekethttp://www.life.hu/news/20190724-egy-no-azt-allitja-foldonkivulitol-var-gyermeket.htmlElképesztő történettel állt elő egy nő: egy videóban arról számolt be, hogy egy időutazó gép segítségével elutazott 3500-ba, ahol teherbe ejtette őt egy földönkívüli. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.