Hatalmas aszteroida halad el a Föld mellett

Forrás: Science Photo Library/MARK GARLICK/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Mark Garlick/Science Photo Libra -
csillagászat aszteroida Föld
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Száz méter átmérőjű aszteroida húz el a Föld mellett. Az égitestet Városgyilkosnak is becézik. 

Csillagászati szempontból súrolja a Földet az az aszteroida, amelyet Városgyilkosnak is becéznek. A Bors cikke szerint ez nem eredményez tényleges súrlódást, hiszen 70 ezer kilométerre húz el a Föld mellett.

Ha mégis találkozna bolygónkkal, a 100 méter átmérőjű aszteroida képes lenne elpusztítani egy kisebb várost. Jelen esetben aggodalomra semmi ok. A tudósok hangsúlyozzák, hogy azokat az aszteroidákat, amelyek világméretű katasztrófát képesek okozni, nagyrészt már felfedezték. Több mint 90 százalékukról már tudnak.

Nem kell tartani az aszteroidától Forrás: Science Photo Library/MARK GARLICK/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Mark Garlick/Science Photo Libra
Megtörte a csendet Kenderesi Tamás barátnője, Szilovics Fannihttp://www.life.hu/news/20190729-megtorte-a-csendet-kenderesi-tamas-baratnoje-szilovics-fanni.htmlSokatmondó képet posztolt Szilovics Fanni kézilabdázó, a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás barátnője.NewsOrigoVerekedés miatt leállították a Fezen programjaithttp://www.life.hu/news/20190729-verekedes-miatt-leallitottak-a-fezen-programjait.htmlTöbben összeverekedtek egy székesfehérvári fesztiválon vasárnap hajnalban, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint még tart a körülmények tisztázása, az eset után a Fezen szervezői leállították a rendezvényt. NewsMilliós pénzbírságra számíthat Kenderesi Tamás, akit szexuális zaklatással vádolnakhttp://www.life.hu/news/20190729-millios-penzbirsagra-szamithat-kenderesi-tamas-akit-szexualis-zaklatassal-vadolnak.htmlSzexuális zaklatás vádjával vették őrizetbe a hétvégén Kenderesi Tamás úszót Kvangdzsuban, a vizes vb helyszínén. Egy éjszakai szórakozóhelyről vitték el a rendőrök, ahol – állítása szerint – hozzáért egy ott dolgozó lány fenekéhez. A sportolót nem engedik haza Dél-Koreából, ameddig folyik a vizsgálat. News--Belecsapott a villám egy házba Kispesten, lakhatatlanná válthttp://www.life.hu/news/20190729-belecsapott-a-villam-egy-hazba-kispesten-lakhatatlanna-valt.htmlA csattanásra ébredt az idős asszony, amikor kispesti otthonába belecsapott a villám. A tető kigyulladt, egyelőre nem költözhetnek vissza az otthonukba. News--Változékony idő várható a hétenhttp://www.life.hu/news/20190729-valtozekony-ido-varhato-a-jovo-heten.htmlVáltozékony idő várható a héten, napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. A hétvégén egy hidegfront hatására több fokkal lehűl a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. News--Továbbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvénybenhttp://www.life.hu/news/20190728-tovabbra-is-orszagszerte-elso-es-masodfoku-figyelmeztetesek-vannak-ervenyben-idojaras.htmlTovábbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a felhőszakadás, valamint a zivatar veszélye miatt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.