Sűrűbben közlekednek egyes BKK-járatok a Sziget Fesztivál ideje alatt

Forrás: Szigetfestival.com -
BKK közlekedés sziget 2019
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sűrűbben közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyes járatai a jövő héten kezdődő Sziget Fesztivál ideje alatt: a szentendrei HÉV-en kívül a nagykörúti járatok, valamint a 901-es és 918-as éjszakai buszok is gyakrabban indulnak a megszokottnál.

A BKK pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint augusztus 5. és 14. között transzferbuszok járnak a Liszt Ferenc-repülőtér és az Óbudai-sziget között, ezek "beköltözéskor" csak Óbuda felé, a fesztivál zárásakor pedig csak a repülőtér felé visznek utasokat.
A fesztivál idején a szentendrei (5-ös) HÉV sűrűbben, hosszabb szerelvényekkel és éjszaka is közlekedik. A nagykörúti villamosok és villamospótló buszok, valamint a Hungária körúti éjszakai 901-es és 918-as buszok szintén nagyobb kapacitással járnak.
A BKK emellett - mint korábban is - hajójáratot indít a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között.
Felhívták a figyelmet arra, hogy a fesztivál miatt a közúti közlekedés rendje is megváltozik: tilos lesz megállni egyebek mellett a Reményi Ede utca, a Benedek Elek utca, a Mozaik utca, a Leányfalu utca és az Óbudai rakpart egy-egy szakaszán.
A rendezvényre Sziget-Budapest Citypass karszalag vásárolható, amellyel - a 100E busz kivételével - korlátlanul lehet használni a BKK teljes hálózatát, valamint a transzferbuszokat, és - mint az a sziget.hu oldalon olvasható - más, nem közlekedési kedvezményeket is igénybe vehetnek viselői.

Forrás: Szigetfestival.com

Baleset miatt nem jár egy szakaszon az 1-es villamos Budapestenhttp://www.life.hu/news/20190802-baleset-miatt-nem-jar-egy-szakaszon-az-1-villamos-budapesten.htmlBaleset miatt nem jár egy szakaszon az 1-es villamos a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken a Facebook-oldalán. A mentők tájékoztatása szerint többen megsérültek. A helyszínelés még tart. News--Forgalomkorlátozás lesz szombaton a Lánchíd és a budai Vár környékénhttp://www.life.hu/news/20190802-forgalomkorlatozas-lesz-szombaton-a-lanchid-es-a-budai-var-kornyeken-bkk.htmlForgalomkorlátozásokra és az érintett közösségi közlekedési járatok útvonalának változására kell számítani szombattól vasárnap hajnalig a Lánchíd, a Várkert Bazár és a budai Vár környékén futóverseny miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. NewsOrigoElhunyt Bóta Enikő 129-szeres válogatott röplabdázóhttp://www.life.hu/news/20190802-elhunyt-bota-eniko-129-szeres-valogatott-roplabdazo.htmlHosszan tartó betegség után kedden, 51 éves korában elhunyt Valicsné Bóta Enikő, 129-szeres válogatott röplabdázó. A hírről a klubja, a Pénzügyőr SE honlapja számolt be. NewsOrigoIgazi szadista: 32 kilóra fogyasztotta feleségét a férfi, 12 év poklot élt át a nőhttp://www.life.hu/news/20190728-igazi-szadista-32-kilora-fogyasztotta-feleseget-a-ferfi-12-ev-poklot-elt-at-a-no.htmlMegalázta, éheztette feleségét a férfi. Mivel nullás méretű társat akart, nem engedte enni, a korábban normális, M-es ruhákat viselő nő 32 kilóra fogyott. A 32 éves Catherine 12 évnyi poklot élt át a 42 éves Matthew Hartley mellett. NewsThinkstock„Életre kelt” a csirkemell a tányéron egy ázsiai étterembenhttp://www.life.hu/news/20190728-eletre-kelt-a-csirkemell-a-tanyeron-egy-azsiai-etteremben.htmlEgy ázsiai étteremben kelt életre a vendég tányérján a csirkemell. Bár a látvány gusztustalan, a jelenség nem misztikus: az egyik dresszing aktiválhatta a vacsorának szánt hús izomrostjait. NewsOrigoMegszólalt Kenderesi Tamás a szexuális zaklatás vádjával kapcsolatbanhttp://www.life.hu/news/20190728-megszolalt-kenderesi-tamas-a-szexualis-zaklatas-vadjaval-kapcsolatban-uszas.htmlAhogy megírtuk, Kenderesi Tamás nem hagyhatja el Dél-Koreát, szexuális zaklatással vádolják. Vasárnap a korai órákban vették őrizetbe az úszót és kikérdezték egy éjszakai klubban történt incidensről. Most a sportoló is megszólalt az üggyel kapcsolatban. NewsFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.