Ha mindig is vágytál egy szigetre, ami csak a tiéd, akkor itt az alkalom, ugyanis a nem túl messzi Horvátországban valóra válthatod az álmodat. Mindössze néhány száz millió, vagy éppen milliárd kell majd hozzá.

Titokzatos horvát szigetek tűntek fel az interneten, amelyeket eladásra kínálnak - szúrta ki a Borsonline. A szigeteket kellemes klímával, tiszta tengerrel és gyönyörű, érintetlen partokkal hirdetik, ami valóban nagyon jól is hangzik, azt viszont nem lehet pontosan tudni, hogy mely szigetekről van szó.

Horvát szigetForrás: Shutterstock

Horvátországnak összesen 1185 kisebb-nagyobb szigete van, amelyből mindössze 66 lakott. A jelenleg piacra dobott öt szigetnek a méretét és az árát lehet biztosan tudni, azt viszont nem, hogy van-e rajtuk bármiféle ingatlan, és hogy az jogszerűen épült-e. A szigorú szabályozások miatt ugyanis esélyes, hogy csak sátorozni szabad majd a megvásárolt szigeteken, építkezni viszont jogszerűen nem.

A legkisebb eladó sziget 36 ezer négyzetkilométeres, és 792 millió forintnak megfelelő összegért árulják. A legdrágább egy 450 ezer négyzetkilométeres földrész, amit 1 milliárd 500 millió forintnak megfelelő összegért dobtak piacra. Ha belegondolunk, a négyzetméterára nem is olyan magas: 3500 forint.