Időjárás: zivatarok miatt van érvényben figyelmeztetés az ország északi felében

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
eső zivatar időjárás Nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zivatar miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ország északi felében.

Kedd éjfélig Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarok miatt.

Zivatar is jöhet ma Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Köpönyeg előrejelzése szerint a hét második munkanapján napközben sok napsütésre, némi gomolyfelhőzetre van kilátás. Visszatér a hőség: délután 30 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre és országos hőségre számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 30–34 fokot. Néhol megerősödik a délnyugati, nyugati szél.

Csütörtökön erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar inkább csak északon, északkeleten fordul elő. Megélénkül az északnyugati szél, gyenge hidegfront érkezik. Marad a 30 fok körüli maximum.

Pénteken igazi strandidő valószínű sok napsütéssel, és csak néhol csapadékkal. 32–33 fokos hőség várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.