Már öt éve, hogy nincs velünk Bajor Imre: máig felfoghatatlan a halála

Forrás: RTL -
Bajor Imre halál emlékezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
57 éves korában, túlságosan is korán távozott az élők sorából Bajor Imre. Pályatársai, családja számára ma is nagy az űr, de így érezheti ezt minden színházszerető ember. 

2014. augusztus 6-án hunyt el Bajor Imre, kilenc hónappal azután, hogy kiderült, operálhatatlan agydaganata van. Ennek ellenére a végsőkig nevettetett, hiszen ehhez értett a legjobban: örömöt adott.

Bajor Imre öt éve hunyt el Forrás: RTL

„Képtelen volt elviselni, ha a közönség nem szórakozik, és elképesztő energiát adott mindenbe. Csipkelődni imádott, még ha rossz passzban volt vagy elfáradt, akkor is képes volt minket feldobni egy mondatával” – mondta a Blikknek jó barátja, Farkasházy Tivadar, aki az utolsó hónapokról is mesélt: „A Heti Hetesben rámpát alakítottak ki neki, hogy feljuthasson a székéhez, a Karinthy Színházban az utolsó, a Lovagias ügyben játszott szerepét pedig állapotához igazították. Halála után nem sokkal az előadást le is vették a műsorról, Bajor pótolhatatlannak bizonyult. Sokáig tenyerén hordta a sors, de a betegséggel nem tudott megküzdeni, ám a legnehezebb hónapokban is igyekezett vidámságot sugározni.”

Bajor Imre fia és lánya a temetésen Fotó: Bielik István - Origo

Bajor Imre emlékezetét gyermekei viszik tovább, hiszen mindketten a szakmában helyezkedtek el: Marci rendező, Lili színésznő lett. A napilap érdeklődésére Marci elmondta, szeretnék megtartani maguknak gondolataikat az évfordulón. Lili korábban így nyilatkozott édesapja hiányáról: „Borzasztóan hiányoznak apu tanácsai. Nagyon szeretném, ha néha átölelne, mint régen. Mindig is apás voltam, de főleg engem féltett ettől a pályától. Érezte, tudta, hogy vonz a színpad.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.