Épp az LGT együttes két tagjából és más neves zenészekből álló, Zenevonat nevű formáció koncertezett Polgáron, amikor a nézőtéren megöltek egy férfit. Halálának a gyermekei is szemtanúi voltak, a színpadon játszó zenészek azonban semmit sem vettek észre.

A polgári főtéren zajló mulatságra H. Ernő a gyermekeivel érkezett, de az este tragikus véget ért. A Zenevonat koncertje közben lépett oda hozzá Szilveszter, aki már hónapok óta nyíltan fenyegette őt, majd szinte a semmiből rátámadt, és több késszúrással meggyilkolta a férfit. A véres jelenetet H. Ernő gyermekei is végignézték. A férfi még életben volt, amikor a mentő megérkezett, de a kórházban az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

A gyilkos nem menekült el, megvárta a helyszínre kiérkező rendőröketForrás: Shutterstock

Szilveszter az áldozat nyakába és a hátába szúrt, majd tette után nem próbált elmenekülni, megvárta a kiérkező rendőröket. A megkérdezettek szerint féltékenység állhatott a gyilkosság hátterében. 

Olyan volt, mintha egy horrort néznénk. A rendőrök gyorsan kijöttek, és Szilveszter el sem mozdult a helyszínről. Ott állt, és még akkor is nevetett, amikor elvezették. Nagyon furcsa, hogy a koncertet le sem állították, ment tovább, mintha mi sem történt volna. Pedig egy ember ott haldoklott. Ez szégyen!" – mesélték a szemtanúk a Borsnak.

A zenészek utólag elmondták, hogy a történésekből semmit sem észleltek, és csak az után szereztek tudomást róla, hogy lejöttek a színpadról: 

Valóban a koncert alatt történt ez a borzalmas eset, de mi a színpadról semmit nem vettünk észre, és nem is szakították félbe a koncertet" – nyilatkozta a Bors megkeresésére Heincz Gábor Biga.