Senki nem érti, hogyan kaphatott fegyvert a nyíregyházi kettős gyilkosságot elkövető vadász.

Néhány nappal ezelőtt kettős gyilkosság rázta meg Nyíregyházát: H. Miklós, a 42 éves nyíregyházi vadász agyonlőtte felesége szeretőjét, a helyi panzióvezetőt, N. Jánost, és annak édesapját. A férfit azóta előzetes letartóztatásba helyezték.

A Bors most kikérdezte a helyieket, mit gondolnak a borzalmas eseményekről. Többen állították, nem lett volna szabad, hogy fegyvert tarthasson magánál a gyilkos, ugyanis mindig is labilis volt.

Hogyan adhattak fegyvertartási engedélyt egy ilyen labilis férfi kezébe? Köztudottan gyógyszereket szedett, amitől többször őrjöngött. Ez az egész megelőzhető lett volna. De legalább az öcsém úgy halt meg, hogy a családját védte az utolsó percig. Szinte semmit nem aludtunk, még mindig képtelenek vagyunk elhinni, hogy nincsenek többé. Nem értjük, hogyan tehette ezt, főleg úgy, hogy ők ketten kiskoruk óta ismerték egymást, hiszen osztálytársak voltak" – mondta el a meggyilkolt N. János bátyja.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock

A helyiek elmesélték továbbá azt is, hogy a gyilkos egyik nevelt gyermeke alig egy hónapja belezuhant a forró olajsütőbe, és testének 23 százaléka megégett.

Hogy lehet úgy fegyvert adni egy ember kezébe, hogy még a saját gyermekére sem tud vigyázni, és az intenzív osztályon köt ki?" – fakadt ki a férfi.