Shane Tusupot bírósági ítélet kötelezi arra, hogy sérelemdíjat fizessen viselekdése miatt Darren Ward edzőnek, de ennek már másfél éve nem tett eleget. 

Shane Tusup és a skót Darren Ward edző között egy országos bajnokságon tört ki balhé: az amerikai meglökte és megfenyegette az edzőt egy szakmai nézeteltérés miatt. Ward bíróság elé vitte az ügyet, az ítélet szerint pedig Tusupnak 135 ezer forint sérelemdíjat kellett volna fizetnie, aminek a mai napig nem tett eleget.

Shane Tusup nem tesz eleget a bíróság döntésénekForrás: Instagram/tusup11

„A legfontosabb számomra az volt, hogy megnyerjem a pert, így lelepleződjön Shane Tusup elfogadhatatlan viselkedése. Az ítélet felszabadító érzéssel járt, megérte belevágni. Furcsa azonban, hogy Tusup úgy vélheti, a magyar jogrendszer fölött áll, s figyelmen kívül hagyhatja a bíróság döntését. Ez aggasztó számomra, pedig a magyar állam a tenyerén hordozta, amíg Hosszú Katinka mellett volt" – árulta el a Blikknek Ward. "Őszintén kívánok neki szerencsét a jövőbeli törekvéseiben, s hogy megtalálja a lelki békéjét. Tudom, jelenleg igyekszik ismét rálelni önmagára, s csak remélem, ezt anélkül teszi, hogy túlzottan támaszkodna egyetlen személyre." - tette hozzá. A lap megkeresett egy szakértőt is az üggyel kapcsolatban.

"A bíróság hivatalból végrehajtást rendelhet el, ha ezt a sértett kéri. A bocsánatkérést ugyanakkor kikényszeríteni nem lehet, így a legkézenfekvőbb az lenne, ha Ward kérné a szankció pénzre váltását, amelyet hozzácsapnak a már neki megítélt összeghez" - mondta Györei Péter ügyvéd.