Jól megérdemelt pihenését töltötte Mallorcán a mentőtiszt házaspár, amikor a vízből kétségbeesett kiáltásokat hallottak: azonnal segítettek. 

Hősiesen küzdött a magyar mentőtiszt házaspár Mallorcán egy idős férfi életéért. Jól megérdemelt nyaralásukat töltötték a mentők a parton, amikor a vízből segélykiáltásokat hallottak. A fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartották a víz tetején, a házaspár pedig rögtön megkezdte a mentést: partra húzták a férfit, és megkezdték az újraélesztést. 

"Azonnal megkezdték az újraélesztést, miközben többen is értesítették a mentőket. Pápai Imre és Kitti egymást váltva, hősiesen végezték a mellkasi nyomásokat a vizimentők félautomata defibrillátorának érkezéséig. A küzdelem hosszú percekig zajlott, amit a fürdőző tömeg döbbenten figyelt. Bajtársaink azonnali beavatkozása végül eredményre vezetett, spanyol kollégáik stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, miután megköszönték a magyar életmentők segítségét!" - írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.