Több mint ezer embert evakuáltak vagy kimentettek a trópusi vihar által sújtott Houstonból

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Thomas B. Shea -
Houston trópusi vihar evakuálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.

Greg Abbott texasi kormányzó a déli tagállam 13 megyéjét katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította és ezeken a helyeken kötelező kiürítést rendelt el csütörtökön, miután a trópusi vihar szerda óta az állam déli részein tombol.

Több mint ezer embert evakuáltak vagy kimentettek a trópusi vihar által sújtott Houstonból Forrás: AFP/2019 Getty Images/Thomas B. Shea


A vihar erős széllökésekkel, heves esőzésekkel és áradásokkal érkezett Texas déli partvidékéhez. Több országutat le kellett zárni, sok vidéken az emelkedő áradat miatt a háztetőkre menekültek az emberek, ott várva a segítséget. Egyes településeken térdig-csípőig érő áradat hömpölyög. Több mint 70 ezer lakás maradt áramszolgáltatás nélkül Houston környékén. Texas legnagyobb és az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városában leállt a közösségi közlekedés is, egyetlen busz sem jár.

Több mint ezer embert evakuáltak vagy kimentettek a trópusi vihar által sújtott Houstonból Forrás: AFP/2019 Getty Images/Thomas B. Shea

A houstoni nemzetközi repülőtér - amely George Bush néhai amerikai elnök nevét viseli - csütörtök reggel még nem indított és nem fogadott gépeket, később pedig jelentős késéssel indultak a járatok, illetve egyes érkező járatokat más repülőterekre irányítottak. Ennek oka részben a heves esőzés, részben pedig az, hogy a légikikötőhöz vezető egyes utak víz alatt vannak. Az amerikai országos meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint csütörtökön 8-13 centiméternyi, egész héten pedig 100 centiméteres csapadék hullott.

Az Imelda vihar nemcsak Texas Mexikói-öböl mentén fekvő vidékeit sújtja, hanem Louisiana állam egy részét is.

Állandó fülgyulladás okozhatta a neandervölgyi ember kihalásáthttp://www.life.hu/news/20190920-allando-fulgyulladas-okozhatta-a-neandervolgyi-ember-kihalasat.htmlA neandervölgyi ember kihalása összefügghet azzal, hogy egész életében állandó fülgyulladás gyötörte a fülkürtök (vagy Eustach-kürt) felépítése miatt, amely hasonlít a mai gyermekek fülkürtjének szerkezetéhez - vélik amerikai kutatók, akiken először sikerült rekonstruálni neandervölgyi ember fülkürtjét.NewsOrigoHalálos baleset történt Szabolcsbanhttp://www.life.hu/news/20190920-halalos-baleset-tortent-szabolcsban.htmlAutóbusszal ütközött egy személygépkocsi péntek reggel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyírvasvári és Terem között.NewsOrigoMarad a napsütéses időhttp://www.life.hu/news/20190920-marad-a-napsuteses-ido.htmlA hétvégén is marad a napsütéses idő, de a hajnalok hűvösek lesznek. Többfelé 20 fok alatt alakulnak a maximumok, s helyenként akár 1 fokig is hűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. News--Magánklinikán kezelték csontkovácsok egy nő gerincproblémáit: életveszélyes sérüléseket okoztakhttp://www.life.hu/news/20190919-maganklinikan-kezeltek-csontkovacsok-egy-no-gerincproblemait-eletveszelyes-seruleseket-okoztak.htmlCsontkovácsok kezelték egy 69 éves nő nyaki gerincproblémáit egy herszoni magánklinikán: súlyos, életveszélyes sérüléseket okoztak. NewsThinkstockMedvék törtek be egy erdélyi hotelbe, videó is készült rólahttp://www.life.hu/news/20190919-medvek-tortek-be-egy-erdelyi-hotelbe-video-is-keszult-rola.htmlMedvék törtek be egy hotelbe Erdélybe. NewsOrigoÖsszefogtak fájdalmukban VV Fanni és az eltűnt villanyszerelők családjaihttp://www.life.hu/news/20190919-osszefogtak-fajdalmukban-vv-fanni-es-az-eltunt-villanyszerelok-csaladjai.htmlA fájdalom hozta össze VV Fanni, a villanyszerelők és a maglódi vállalkozó családjait. Így segítik egymást. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.