Dunai hajóbaleset: kiderült, hogy mit írt telefonjáról törölt üzeneteiben az ukrán kapitány

Forrás: MTI/Mónus Márton -
Hableány hajó hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Informatikai szakértőknek sikerült visszahozni azoknak az üzeneteknek egy részét, amit az ukrán hajóskapitány, Jurij C. írt. A Hableány tragédiájának újabb részlete derült ki belőle. 

A Bors birtokába jutott nyomozati iratok alapján Jurij C. elismerte, hogy nem vette észre a Hableánnyal történt ütközést - írja a lap. A Bors információi szerint a kapitány hatalmas adatmennyiséget törölt a telefonjáról a balesetet követően, a több ezer eltüntetett üzenet és kép közül informatikai szakembereknek azonban sikerült visszaállítani néhány levelezést, többek között ezt is:

A május 29-i dunai balesetet okozó Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát kísérik a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság Nyomozási Bírói Csoport Fő utcai épületének folyosóján 2019. július 31-én. Forrás: MTI/Mónus Márton

„Nem láttam. Nem vettem észre. Lehet, hogy megütöttem, összeütköztem vele. Folyik a tisztázás, lehet, hogy az eredmény az lesz, hogy az én hibám" – írta a hajókatasztrófa másnapján az egyik rokonának a Viking Sigyn ukrán kapitánya a lap információi szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.