Idős emberek kifosztása miatt ítéltek el két férfit

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
bűncselekmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idős emberek kifosztása miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélt két férfit a Zalaegerszegi Törvényszék - közölte Vándor Virág törvényszéki szóvivő az MTI-vel csütörtökön.

A vádlottak 80 évnél idősebb, megromlott szellemi és egészségi állapotban lévő embereket fosztottak ki. A két férfi Kaposvárról indult kocsival kisebb településekre, ahol idős embereket keresett fel, majd önkormányzati dolgozónak kiadva magát, ellopta a sértettek pénzét. Nyolc sértettől összesen több mint 4 millió forintot zsákmányoltak. Az első fokon eljáró Zalaegerszegi Járásbíróság az első rendű vádlottat mint különös visszaesőt 7 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, a másodrendű vádlott társtettesként - mint többszörös visszaeső - 6 év fegyházbüntetést kapott.
Az ítéletet a vádlottak megfellebbezték, a Zalaegerszegi Törvényszék másodfokú tanácsa az ítéletet jogerősen helybenhagyta.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.