Elhunyt José José, akit Mexikóban a "dal hercegeként" emlegettek

halál dal José José
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 71 éves korában rákbetegség következtében a népszerű mexikói énekes José José, akit "a dal hercegeként" emlegettek.

71 évesen távozott az élők sorából José José népszerű mexikói énekes. A mexikói kulturális minisztérium olyan énekesként méltatta, akit nagyon szerettek a mexikóiak. Pályafutása öt évtizedet ölelt fel, szívszorító balladáit szerették a legtöbben.

Dalaiért számos alkalommal jelölték Grammy-díjra.

José José dalszerzőként is befutott és alkalmanként színészi feladatokat is vállat. Eredeti neve José Rómulo Sosa Ortiz volt, a hetvenes években került a latin-amerikai toplisták élére olyan dalaival, mint az El Triste. A nyolcvanas évek elején jelent meg Secrets című albuma, amely karrierje legnépszerűbb állomása lett.

71 évesen távozott a népszerű mexikói énekes Forrás: Thinkstock

A Latin Lemezakadémia a zenei kiválóság díjjal jutalmazta 2004-ben a Latin Grammy-díjak átadásán, és még abban az évben a hollywoodi Hírességek sétányán is csillagot kapott - írja az MTI.

Az énekes 2017-ben jelentette be rajongóinak, hogy hasnyálmirigyrákban szenved.

Szombaton hunyt el egy dél-floridai kórházban. Halálhírére rajongói tömegestől rótták le tiszteletüket Mexikóvárosban az énekes szobránál. Virágokat helyeztek el, és dalait énekelték. "Szomorú, hogy eltávozott" - nyilatkozta a sajtónak Andés Manuel López Obrador mexikói elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.