Fiúkat molesztáló férfit ítéltek el Tatabányán

Forrás: Shutterstock -
molesztálás Tatabánya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt év fegyházbüntetésre ítélt a Tatabányai Törvényszék szerdán egy férfit, aki egy dorogi iskolában társadalmi munkában edzéseket tartott, és több gyermeket szexuálisan zaklatott. Az ítélet nem jogerős.

Az elkövető - aki egy szülő - több gyerek alsónadrágjába belenyúlt. A bíró indoklása szerint a férfi hét rendbeli szexuális erőszak és hét rendbeli szexuális visszaélés bűntettét követte el. A 2018-ban indult nyomozás 11 sértettet tárt fel, a bűncselekmény több esetben kísérleti szakaszban maradt.

Több gyerek alsónadrágjába belenyúlt a molesztáló szülő - Illusztráció Forrás: Shutterstock

A férfi az edzések közben olyan körülményeket teremtett, hogy az érintett gyermekekkel a folyosón kettesben maradhasson. A sértettek közül két tanuló 12 év alatti volt, a többiek is 18 évesnél fiatalabbak voltak. A bíró kiemelte, hogy a molesztálás a gyermekeknek átmeneti lelki traumát okozott.
Az elkövetőnél tartott házkutatás során a laptopján számos, gyermekeket ábrázoló, nemi vágy felkeltésére alkalmas felvételt találtak. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, de nem emelkedett jogerőre, mert a férfi és védője három nap gondolkodási időt kért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.