Egy fiatal anyuka sokkoló fotókat tett közzé Facebook oldalán, a képekkel a terhességi kockázatokra szeretné felhívni a cukorbeteg kismamák figyelmét.

A 20 éves inzulinos cukorbeteg Cheyenne Greenwaldnek halva jött világra első gyermeke, miután a várandóssága alatt hónapokon keresztül hibás beállításokkal használta inzulinpumpáját- számol be az esetről a külföldi sajtó.

A fiatal lány folyamatos hányinger és rosszullét miatt került az intenzív osztályra terhessége hetedik hónapjában. Az orvosok megállapították, hogy a kismamának nagyon alacsony az inzulin szintje, ami miatt diabéteszes ketoacidózt kapott. A sokkhatás annyira megviselte Cheyenne szervezetét, hogy gyermeke életét vesztette a hasában.

A tragédia valószínűleg elkerülhető lett volna, ha az orvosok időben felhívják a figyelmét arra, hogy a terhesség alatt fokozottan oda kell figyelni az inzulinpumpa beállítására!

A 20 éves lány természetes úton szülte meg halott gyermekét, ő pedig ragaszkodott hozzá, hogy végső búcsút vehessen kisfiától, aki a Dean nevet kapta. A szívszorító pillanatokról fotósorozat is készült, amit az anya figyelemfelhívás miatt töltött fel a közösségi oldalára.

 „A cukorbetegség elvette tőlem a látásomat, a vesémet és most a fiam életét is... Senkinek sem kívánom, hogy átéljen hasonlót. Minden cukorbeteg kismama figyelmét szeretném felhívni ezekkel a fotókkal. Mindannyian figyeljetek oda az inzulin beállítására a várandósság alatt!"-fogalmazott a tragédia után Chayenne.