Matt Damon egyetlen döntéssel bukott negyedmilliárd dollárt

Forrás: Universal Pictures -
James Cameron Avatar Matt Damon döntés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Matt Damon több pénztől esett el, mint bármelyik Hollywoodi színész egyetlen döntésével.

A Bourne-filmek sztárja a mai napig bánja, hogy több mint tíz évvel ezelőtt visszautasította James Cameron ajánlatát, a rendező ugyanis eredetileg neki ajánlotta fel az Avatar főszerepét.

"Ha te nem vállalod, akkor keresek majd egy ismeretlen színészt, és neki adom a szerepet, mert a mozi nem igényli a nagy neveket. De ha elvállalod, akkor megkapod a profit tíz százalékát."

- idézte fel James Cameron ajánlatát Matt Damon.

Matt Damon a felkérésre nemet mondott arra hivatkozva, hogy a forgatásokat nem tudná összeegyeztetni a Bourne-mozikkal.

Matt Damon A Bourne-rejtélyben Forrás: Universal Pictures

Valószínűleg azt a 48 éves színész sem gondolta, hogy az Avatar lesz minden idők egyik legnagyobb bevételét elkönyvelő alkotása. Közel három milliárd dollár jött be a mozipénztáraknál, amit csak az idén debütáló Bosszúállók-film, a Végjátok tudott túlszárnyalni.

Sam Worthington és Zoe Saldana az Avatar című filmben Forrás: InterCom

Matt Damon azt nyilatkozta, nem is az elképesztő mennyiségű bevétel miatt bánja a dolgot, hanem azért, mert esélye lett volna a legendás James Cameronnal dolgozni. - írja a GQ magazin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.