Aradszky László özvegye pszichiáter segítségével dolgozta fel férje halálát

Aradszky László halál özvegy gyász Márky Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két évvel ezelőtt hunyt el Aradszky László. A táncdalénekes-legenda özvegye, Márky Éva a Blikknek mesélt arról, hogyan vészelte át a férje elvesztése utáni időszakot.

Aradszky László napra pontosan két évvel ezelőtt, október 8-án váratlanul hunyt el otthonában. A hír az egész országot megrázta, hiszen halálának semmilyen előjele nem volt.

Aradszky László temetési szertartása Fotó: Hirling Bálint - Origo

Aradszky özvegye, Márky Éva pszichiáter segítségével dolgozta fel szeretett férje elvesztését. Bár két év kellett ahhoz, hogy megtanuljon párja nélkül élni, most újra képes mosolyogni, visszaszedte leadott kilóit, sőt úszni és tornázni jár.

Éva állítja: sohasem lesz ugyanaz az ember, aki a Aradszky László halála előtt volt, de pszichiáter segítsége nélkül képtelen lett volna elfogadni a történteket és tovább élni az életet.

"A tragédia után fél évvel a legrosszabb! Addigra rengeteget fogytam, alig volt erőm felkelni, enni. Amikor mellettem voltak az unokák, a fiam, a menyem, akkor pillanatnyilag jobb volt, de ahogy egyedül maradtam, elviselhetetlenné vált a magány." - nyilatkozta az énekes özvegye.

Márky Éva a második évben, a szakemberrel való beszélgetések hatására fogadta el párja halálát, és ma már nem jelent neki fájdalmat, ha volt párját látja a televízióban.

"Minden héten ismételnek olyan Szenes Iván-koncertet a televízióban, amelyben Koós Jani és Laci is szerepel.

Sokáig képtelen voltam megnézni, aztán utána végigsírtam, most már szeretem és várom, mert mindig boldognak látom a színpadon, szép emlékeket idéz

"– mosolyodik el Éva asszony, aki a mai napig mindent érintetlenül hagyott párja szobájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.