Az ősz leghidegebb reggelére ébredtünk - megdőlt a hidegrekord

hidegfront hideg fagy ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koránkelők testközelből is átélhették a ma reggeli zord időjárást, ami ahhoz képest, hogy még csak október van, nagyon hideg volt.

"Az idei ősz eddigi leghidegebb éjszakáján vagyunk túl.

Az ország nagy részén fagyosan indult a reggel, ezzel pedig nem csupán az idei őszi szezonra, hanem a mai napra vonatkozó minimum-hőmérséklet rekordja is megdőlt... nem is akármennyivel." - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldalán.

Nyírlugoson volt a leghidegebb, ott -6,2 fokig süllyedt a levegő hőmérséklete. Ezzel megdőlt a 2002-es hidegrekord, 17 évvel ezelőtt ugyanis ugyanezen a napon Zabarban "csak" -3,6 fok volt az abszolút minimum-hőmérsékletet.

Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis a meteorológusok azt ígérik, a következő napokban változik a helyzet, és legfeljebb egy-két helyen fordulhat elő fagy. Hétvégén helyenként akár 24 fok is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.