Ügyvédje szerint nehéz lesz bizonyítani, hogy a gyanúsított ölte meg a soroksári futónőt

gyilkosság R. Szilveszter gyanúsított tárgyalás soroksári futónő soroksári gyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi abban bízik, ha nem tesz vallomást, nem tudják rábizonyítani a bűncselekményt.

Nehéz lesz bizonyítani, hogy valóban a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi az igazi elkövető – számolt be róla a Ripost. Mint írják, R. Szilveszter a vádak szerint 2013 őszén futás közben hátulról megtámadta Kardosné Gyurik Krisztinát, levetkőztette, megerőszakolta, majd egy zsineggel megfojtotta. Ezután a nő ruháival és mobiltelefonjával távozott a helyszínről.

A férfi tegnap ismét mosolyogva sétált be tárgyalására a Fővárosi Törvényszékre. Tettét máig nem ismerte be. Állítja, az ominózus estén látta, ahogy egy másik férfi erőszakoskodik a nővel. Meg akarta védeni, megütötte a támadót, ezért maradhattak ott a nyomai, így került hozzá a telefon.

Egyáltalán nem látom olyan egyértelműnek ezt az ügyet, nehéz lesz bizonyítani, hogy ügyfelem elkövette a terhére rótt cselekményt. (...) A látszat ellenére nagyon értelmes fiatalember, sokat olvas, és jól lehet beszélgetni vele. A mostani viselkedése érthető: negyven évig teljesen magányos remeteéletet élt, a kutya se törődött vele. Ehhez képest most rá irányul a figyelem" – nyilatkozta a vádlott ügyvédje, dr. Lichy József.

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi, R. Szilveszter Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.