Mélyszegénységben élő ázsiai gyermeket fogad örökbe Gáspár Zsolti

Forrás: TV2/sajtoszoba.tv -
örökbefogadás Ázsia Expressz 2.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrég adtunk hírt róla, hogy Kárpáti Rebeka mélyszegénységben élő afrikai kislányt fogadott örökbe. Ezúttal pedig Gáspár Zsolti lépett elő hasonló szándékkal. 

Fél évvel ezelőtt tért haza Gáspár Zsolti az Ázsia Expressz forgatásáról, de azóta sem tudja kiverni a fejéből az ott megtapasztalt körülményeket, a sok nyomorban élő gyermek látványát. Éppen ezért elhatározta, hogy segíteni fog.

Gáspár Zsolti és Gáspár Evelin az Ázsia Expressz 2-ben Forrás: TV2/sajtoszoba.tv

"Amióta az eszemet tudom és megtehetem, támogatok gyermekeket és azt a gyermekkorházat is, ahol rengeteget tettek a kisfiamért, Nikolaszért. De ez valahogy nem enyhítette a lelkiismeret furdalásomat, ami azóta tört rám, hogy Evelinnel hazatértünk Ázsiából. Azok az apró és éhes gyerekek... Arra gondoltam, hogy muszáj segítenem valahogy. Először titokban rákerestem, hogy lenne–e lehetőség arra, hogy örökbe fogadjak egy srí lanka-i, vagy indiai árvát, de ezt a magyar törvények nem teszik lehetővé. Aztán rátaláltam a Baptista Szeretetszolgálatra, ahol van lehetőség arra, hogy havonta háromezer forinttal támogassak egy gyermeket. Körbejártam a dolgot és ez működik. Nekem ez a pénz szinte semmi, de egy ottani gyermek ennyiből ételt, ruhát és oktatást is kaphat" - mesélte Zsolti a Ripostnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.