Több mint negyed évszázad után Toulouse-Lautrec életmű-kiállítás Párizsban

Forrás: Origo -
Párizs Toulouse Lautrec
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Toulouse-Lautrec, határozottan modern címmel nyílt szerdán huszonhét év után életmű-kiállítás Párizsban a francia művész alkotásaiból. A Grand Palais kiállítócsarnokban 2020. január 27-ig látogatható nagyszabású tárlaton a posztimpresszionizmus egyik legeredetibb mesterének mintegy kétszáz munkája látható.

A Párizs bohémnegyede, a Montmartre kabaréi és bordélyházai megörökítőjeként ismert Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901) alkotásaiból minden korábbi kiállításánál szélesebb panorámát nyújt a retrospektív

a párizsi éjszakai élet vibrálásától a korabeli társadalmi valóság különböző oldalainak bemutatásáig.


A tárlat első harmadában időrendben láthatók az egyik legtekintélyesebb és legrégibb arisztokrata család sarjaként a dél-franciaországi Albiban született alkotó tanulóéveinek munkái. A ritka genetikai betegségben szenvedő művész rajztehetsége már egészen fiatalon megmutatkozott, így tanulmányait a korszak neves festőjének Fernand Cormonn-nak párizsi műtermében folytatta, ahol diáktársa volt mások mellett Émile Bernard, Loius Anquetin és Vincent van Gogh is.

Forrás: Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.