Újabb futónőt támadtak meg - Így tudott elmenekülni a szekszárdi anyuka

Forrás: Shutterstock -
erőszak támadás futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több hasonló hírt hallani, ráadásul a szekszárdi futónő megtámadása éppen aznap történt, amikor a soroksári futónő gyilkosának első tárgyalási napja zallott. 

Dr. Ágoston Piroska hétfő este a szokásos körét futotta a szekszárdi szőlőhegyen, ahol állítása szerint minden szőlősgazdát is jól ismer. A megszokott környezetben váratlanul érte a támadás. A szekszárdi nőnek talán az volt a szerencséje, hogy korábban cikkeket írt egy korábbi hasonló esetről, Makai Viktória ultramaratonista egy évvel ezelőtti budapesti, Jászberényi úti megtámadásáról.

„Egy éve itt a hír, hogy Makai Vikit megtámadták, és súlyos sérüléseket szenvedett. Ma én is egy hasonló támadás áldozata lettem, azzal a különbséggel, hogy sikerült elmenekülnöm, miután a támadóm lelökött a földre. Nem tudom, min múlt. Minden óvintézkedéssel tisztában vagyok, hiszen én írtam a cikket, én kérdeztem meg a rendőrség és a bíróság sajtószóvivőjét, hogy mit javasolnak a futóknak ilyenkor" - posztolta Facebook-oldalán a négygyermekes édesanya, aki azt is elmesélte, hogy sikerült elmenekülnie támadójától:

„Hazafele jövet egy soha nem látott ember jött szembe, az utcai ruhája már kirívó volt, hiszen itt munkások vannak, vagy sportoló, kiránduló emberek. Magas huszonéves férfi volt farmerben. Mindig csak az egyik fülembe dugom be a fülhallgatót, hogy halljam a közeledő autókat, a környezeti zajokat. 2 km múlva vettem észre, hogy kocog mögöttem. A 6:30-as tempómat 4:10-esre gyorsítottam, jobban nem mertem, mert tudtam, hogy még minimum 3 km a legrövidebb út hazáig. Egyszer csak utolért, és két kézzel belökött az útszélén a gazba. Ahogy estem, pattantam fel, és üvöltöttem vele. 44 kiló vagyok, az egyetlen esélyem a hangerő, és a meglepetés ereje" - írta Piroska, aki nem sokkal később szerencsére összefutott egy autóssal, akitől segítséget tudott kérni.

"Gyorsan elfogták a támadómat. Csak annyit tudok, hogy elismerte a történteket, de nem tudta megindokolni, hogy miért tette. Alapvetően vigyázok magamra, például nem szoktam sötétben egyedül futni, hiszen négy kislány anyukája vagyok. Nekem csak órákkal a történtek után esett le, hogy akár nemi erőszak áldozatává is válhattam volna, ha nem tudok felkelni a földről. Azért vállaltam a nyilvánosságot, hogy senki ne gondolja, hogy ha elkövet egy ilyen támadást, akkor megússza" - nyilatkozta a teol.hu-nak a tanárnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.