Elpusztult a kairói állatkert utolsó afrikai elefántja: 40 éves volt

Forrás: Science Photo Library/ALBERTO GHIZZI PANIZZA / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Alberto Ghizzi Panizza / Science -
afrikai elefántok Kairó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Negyvenévesen elpusztult a gízai állatkert utolsó afrikai elefántja, a Naima nevű nőstény, amely évtizedek óta fő attrakciója volt a Kairó melletti intézménynek.

Az állat vasárnap pusztult el, előző nap még semmi baja nem volt, játszott a látogatókkal. Amikor rosszul lett, "a legjobb állatorvosok siettek a segítségére, de Naima nem reagált a gyógyszerekre" - közölte az állatkert. Az állatorvosok később megállapították, hogy vérrög volt a szívében.

Illusztráció Forrás: Science Photo Library/ALBERTO GHIZZI PANIZZA / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Alberto Ghizzi Panizza / Science

Naima 1983-ban, négyévesen került a kairói állatkertbe. Az elefánt a kairóiak kedvence volt nemzedékeken át. Az állatkert szóvivője rámutatott, hogy a társas lénynek számító elefántok fogságban rövidebb ideig élnek, mint vadon élő társaik.

A 34 hektáron elterülő gízai állatkert 1891-ben nyitotta meg kapuit, a legrégebbi ilyen létesítménynek számít Afrikában. Az állatkertet az utóbbi időben egyre több bírálat érte állatvédők részéről a tartási körülmények, sőt állítólagos bántalmazások miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.