Jön a köd és a hideg: véget ér a vénasszonyok nyara

Forrás: MTI/Komka Péter -
eső időjárás pára köd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Véget ér a vénasszonyok nyara? Jön a hideg, ködös, párás és esős időszak.

A köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet a nyugati határ közelében kora délutánig makacsul tarthatja magát, másutt ugyanakkor sok napsütésre, száraz időre lehet számítani a kevés fátyolfelhő mellett. Éjszaka újból többfelé képződik párásság, illetve köd, az Alpokalja térségében vastag, kiterjedt ködréteg kialakulása valószínűsíthető, amely hétfőn is csupán kora délutánra szűnhet meg teljesen. Hétfőn a napsütés mellett már több és vastagabb lehet a fátyolfelhőzet. A délies szél helyenként megélénkül.

Forrás: MTI/Komka Péter

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 12 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél több fokkal alacsonyabb értékeket mérhetnek.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn zömmel 18 és 24 fok között várható, a nyugati határ közelében lesz a hidegebb, de az Alföldön 25, 26 fok is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.