Szinte nyári meleg október vége felé - Megdőlt a melegrekord

Forrás: shutterstock.com -
meleg időjárás október melegrekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 2 fokkal dőlt meg ma a melegrekord - közölte az MTI, az Országos Meteorológiai Szolgálat  információira hivatkozva.

Ez sorozatban már a harmadik olyan nap, amikor az előzetes adatok alapján megdőlt az országos napi maximum-hőmérséklet rekordja. Szikáncson - mint írták - "július végét idéző magasságba emelkedett a hőmérséklet", 28,7 Celsius-fokot rögzített az automata. Mostanáig ezen a napon 26,2 fok volt a rekord, amit 1943-ban Budapesten mértek.

Megdőlt a melegrekord Forrás: shutterstock.com

A fővárosi rekord viszont nem dőlt meg. A meteorológiai szolgálat kiemelte: az időjárás szélsőségességét jól mutatja, hogy több mint 10 fokkal van melegebb az ilyenkor szokásos 14 foknál. A napi csúcshőmérséklet országos átlaga ugyanis 25 fok körül alakult, amely június közepének vagy augusztus végének megfelelő.

Időjárás: hamarosan jön a lehűlés

Néhány nap alatt 10-20 fokkal eshet vissza hamarosan a hőmérséklet. Olvasd tovább!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.