Halálos áldozatai is vannak a Katalóniára zúdult özönvízszerű esőzésnek

Forrás: Shutterstock -
esőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A spanyol meteorológiai szolgálat jelentése szerint fél nap alatt 180 milliméternyi csapadék zúdult Girona és Tarragona térségének több településére, helyenként viharos erejű széllel kísérve. Egy ember meghalt, többen eltűntek. 

A halálos áldozat egy 75 éves férfi, akinek eltűnését még az éjjel jelentették a Barcelonához közeli Arenys de Munt településről, ahol a férfi az utcán parkoló autóját akarta a vihar elől biztonságba helyezni. Holttestét reggel találták meg.

Forrás: Shutterstock

A helyi hatóságok négy eltűnt embert keresnek, köztük egy idős asszonyt és középkorú fiát, akiknek bungalójába tört be a víz éjszaka Vilaverd településen. Két másik embert pedig autójával együtt sodort el egy hirtelen megáradt folyó Espluga de Francolíban, ahol két híd és két vendéglátóhely is összedőlt. A gépkocsit később üresen találták meg a folyóban.

Áradások, kidőlt fák, földcsuszamlások miatt több mint negyven közút vált járhatatlanná egyes szakaszokon, ahogy több vasútvonal is. A vihar következtében összesen 24 ezer katalóniai háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül. A viharos időjárás érintette a földközi-tengeri Baleár-szigeteket is; Ibiza szigetén három munkás megsérült, amikor barakkjukat lerombolta a rendkívül erős szél.

Az Aemet tájékoztatása szerint a rossz idő észak felé, Baszkföld és Kantábria irányába haladt tovább Katalóniából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.