Az októberi meleg időt mindenki szeretettel fogadta, de már nem fog sokáig tartani. Néhány nap múlva érkezik a lehűlés. 

Csütörtökön nyugaton köd képződik, mely a délelőtt folyamán feloszlik, és országszerte sok napsütés várható. A déli szél a Dunántúlon megélénkül. 20 és 27 fok közötti nyárias meleg várható.

Pénteken egyelőre marad az októberi nyár reggel párássággal, délután ragyogó napsütéssel és 25 fok körüli maximumokkal. Az északias szél néha megélénkül.

Érkezik az eső és a hidegForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Hétvégén reggelre már nagyobb területen képződik köd, mely csak lassan oszlik fel, illetve megemelkedik és rétegfelhőzet alakul ki belőle. Ez a rétegfelhőzet főleg vasárnap már egész nap megmaradhat, a több napsütés szombaton valószínű. A napos tájakon 21-22°C körüli értékeket mérhetünk, a borongós vidékeken csak 10-15°C ígérkezik.

Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól már eső, záporeső is kialakul. Az ÉNy-i szél egyre inkább megerősödik, jelentős lehűlés kezdődik. 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Keddtől további lehűlés várható, beköszönthet a hűvös őszi idő: reggelente már gyengén fagyhat, délutánonként is csak 9-11 fok valószínű - írja a Köpönyeg.hu