A rendező lassan többet tartózkodik külföldön, mint itthon, hiszen munkája határokat átívelő. Legutóbb az észt közönség percekig tartó vastapssal köszönte meg rendezését, majd Eszékre vezetett a rendező útja.

Hetente több száz kilométert ingázik Kerényi Miklós Gábor, akit az utóbbi időben külföldre szólít a munkája.

„A hétvégét Észtországban, egész pontosan Tallinnban töltöttem. Itt vendégszerepelt a szentpétervári musical rendezésem, Cole Porter Kán-kán című darabja. Fantasztikus érzés volt, ahogy megtelt az 1400 fős nézőtér, amely folyamatos nevetésektől és vastapstól volt hangos.

Kerényi Miklós Gábor rendezőForrás: Spotlight Media

Elképesztő volt, hogy a higgadt vérmérsékletéről ismert észt közönség az előadás végén közel tíz perces vastapssal jutalmazta meg a teljes alkotógárdát.

A sikerhez több magyar kollégám munkája is hozzájárult, úgy mint Rákay Tamás díszlete, Gyarmathy Ágnes jelmezei és Barta Viktória koreográfiája. Alig akartak minket leengedni a színpadról" – árulta el a rendező, akinek útja csak egy rövid időre vezetett Magyarországra.

Kerényi Miklós Gábor rendezőForrás: Spotlight Media

Jelenleg ugyanis Eszék az ideiglenes otthona Kerényi Miklós Gábornak.

„Eszéken a Csárdáskirálynő rendezésén dolgozom. Lelkes, lendületes színészgárdával, erőteljes koreográfiával állítjuk színpadra ezt a darabot, amelyből a humor sem hiányzik. Ismét bebizonyosodott számomra, hogy a kultúra az emberek közötti megértés, az országok közötti hídépítés egyik legjobb eszköze" – tette hozzá a rendező, aki mindeközben itthon a december 12-13-án, az Átriumban bemutatásra kerülő Gyilkos Ballada premierjén is dolgozik.