Fájdalom helyett az eutanáziát választotta a kerekesszékes paralimpikon

halál kegyes halál kerekesszék paralimpikon eutanázia fájdalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marieke Vervoort elviselhetetlen fájdalmai miatt döntött úgy, hogy az eutanáziát választja. A degeneratív gerincbetegségben szenvedő sportolót október 22-én kedden segítették halálba.

A kerekesszékes sportoló már 2008-ban aláírta a papírokat az eutanáziához, de most döntött úgy, hogy elviselhetetlen fájdalmai helyett a kegyes halált választja. - számolt be a brit Guardian.

A kerekesszékes atléta különböző versenyszámokban arany-, ezüst- és bronzérmeket is nyert a 2012-es londoni és a 2016-os riói paralimpián.

"Nagyon nehéz ennyi fájdalommal és szenvedéssel élni, és ezzel a bizonytalansággal. Minden évvel egyre rosszabb, úgyhogy igazán örülök azoknak a papíroknak. Még mindig életben vagyok, és élvezem az élet minden apró pillanatát"

– mondta a riói olimpia után Marieke Vervoort.

Öt éve olyan erős epilepsziás roham tört rá, hogy a konyhában egy forró vízzel teli edényt magára rántott, és emiatt négy hónapig kórházban kezelték. Egyik utolsó interjújában mesélte, hogy Zenn nevű labradorja vigyázott rá.

Nem csoda, hogy Marieke kegyes halált választotta, ugyanis éjszakánként húsz perceket aludt, de a nagy dózisban kapott fájdalomcsillapítók ellenére őrjítő fájdalmakkal küszködött, ráadásul mindkét lába lebénult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.