Már a magyar rendőrség is eltűntként keresi a Mallorcán elveszett magyar testvérpárt - Fotók

rendőrség eltűnés Mallorca testvérpár nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak a spanyol hatóságok kutatnak nagy erőkkel a Mallorcán eltűnt magyar testvérpár után, már a magyar rendőrség is közzétette fotójukat a police.hu-n.

A Diario de Mallorca helyi lap információi szerint Cala d'Or városának egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Az újság egy 18 éves fiatal férfiról és egy 30 éves nőről ír. Egy Facebook-csoportban egy fiatal lány kétségbeesve keresi két unokatestvérét, Orosz Katalint (30) és Mihályt (18), akik Mallorcára utaztak és szerda este óta nem adnak életjelet.

„Nem lehet őket elérni, telefonjuk ki van kapcsolva. A szállodát is hívtuk, illetve írtunk e-mailt is, de reakció nem volt egyikre sem"

– írta a közösségi oldalon.
„Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal a Mallorcán eltűnt magyar turisták ügyében" – közölte Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára a Facebook-oldalán.

A testvéreknek pénteken kellett volna kijelentkezniük a hotelből. A személyzet takarította volna a szobájukat és azt látták, hogy minden cuccuk ott van még, nekik viszont nyomuk sincs. Szerda óta nem aludtak a szálláson. Azóta a helyi menőalakulatok megfeszített erőkkel próbálnak felkutatni őket. - írja a Blikk.

A magyar rendőrség is közzétett egy körözést az eltűnt 30 esztendős nőről, és egy 18 éves fiatalemberről. Katalint és Mihályt lapzártakor még mindig nem találták meg, a bérelt autójuk viszont megkerült. A lapok szerint szemtanúk látták, amint a viharos időben egy óriási hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a hatóságok azt valószínűsítik, hogy a magyar turistákról van szó.

A magyar rendőrség honlapjára is felkerült Orosz Katalin és Orosz Mihály körözési fotója Forrás: Police.hu
Orosz Mihály és Orosz Katalin Mallorcán tűntek el Forrás: Police.hu


A helyi lapok szerint szerdán kora este egy szokatlanul erős szélvihar tombolt a térségben, kétméteres hullámokat korbácsolva a tengeren. Egy nő ebben az időben hívta a 112-es segélyhívót, hogy két embert elsodort egy nagy hullám. A mentők helikopterrel is keresték őket egészen sötétedésig, és csak éjszakára függesztették fel a kutatást, majd másnap folytatták.
Közben úgy tudni, a szerdai viharban nemcsak a magyar párnak veszett nyoma, hanem összesen hatan tűntek el. A helyi lapok két halottról tudnak. Egy holttestet egy hajó legénysége talált meg, de eddig nem azonosították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.