Gyászol a filmvilág: Meghalt Robert Evans

halál film gyász Robert Evans filmvilág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvankilenc éves korában meghalt Robert Evans amerikai filmproducer, aki hosszú évtizedeken át volt a Paramount Pictures filmstúdió gyártásért felelős vezetője.

Szóvivője szerint a filmproducer szombaton halt meg.

Robert Evans nevéhez olyan világhírű filmek fűződnek, mint A Keresztapa, A kínai negyed vagy a Love Story.

Több évtizedes pályafutását a visszatérések és megújulások jellemezték. A New York-i születésű férfi hollywoodi pályafutását színészként kezdte, Norma Shearer színésznő beszélte rá férjét, Irving Thalberg rendezőt, hogy alkalmazza a 26 éves jóképű férfit a Man of a Thousand Faces című horrorfilmben.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

She's the best. May 2017 @amyhollierbeauty #robertevans

Robert Evans ( ) (@the_robertevans) által megosztott bejegyzés,

Amikor egyre kevesebb szerephez jutott, Evans a Paramount Pictures gyártásért felelős vezetője lett, és vezetésével a közepes filmeket gyártó filmstúdió gyorsan átalakult Hollywood egyik legnagyobb és legsikeresebb filmgyárává.

1966 és 1974 között olyan filmek készítése fűződik egyebek között a nevéhez, mint A furcsa pár, A Rosemary gyermeke vagy a Goodbye, Columbus.

Saját produkciós cégének egyik első sikerfilmje a Roman Polanski rendezte A kínai negyed volt.
2003-ban még ő volt a producere a Kate Hudson és Matthew McConaughey főszereplésével készült Hogyan veszítsünk el egy férfit 10 nap alatt című vígjátéknak.

Evans hétszer nősült, harmadik felesége, a Love story sztárja, Ali MacGraw volt, akitől egyetlen gyereke született.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.