Az énekesnő, Dévai Nagy Kamilla igazi túlélő: kolerából, rákból, infarktusból is felgyógyult

Forrás: Origo -
kolera infarktus rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Liszt Ferenc-díjas előadóművész, Dévai Nagy Kamilla nemrégiben hagyta el a kórházat, egy rosszul megtett lépés miatt ugyanis szilánkosra tört a bokája. Habár ezzel is megszenvedett az énekesnő, korábban számos betegséget győzött már le. 

"Tucatnyiszor meghalhattam volna... Tizenegy évesen eltört a gerincem, évekig gipszágyban aludtam,, kórházban vizsgáztattak a tanárok. Aztán Erdélyben fertőzött kútvíztől kolerát kaptam, három műtéttel járó rákbetegséget, három szívinfarktust is túléltem, mert mindig volt feladatom" – mondta a Blikknek művésznő, aki 1996-ban autóval zuhant egy szakadékba, és a klinikai halál állapotából hozták vissza. Ekkor egy évig tartott a gyógyulása.

Dévai Nagy Kamilla Forrás: Origo

Dévai Nagy Kamilla ezúttal bokatöréssel került kórházba. Budapestről Székesfehérvárra indult volna egy fellépése, de amikor fel akart lépni a buszra, olyan nagy lendülettel ment, hogy bal lába kifordult alóla és eltört. "Nagy koppanással zuhantam a betonra. Agyrázkódást szenvedtem, a karom is összezúzódott" - meséli. A kórházban kiderült, hogy szilánkosra tört a bokája, és azonnal műteni kellene. Cukorbetegsége miatt végül mégsem volt műtét, csak fekvőgipszet kapott. Decemberi Stockholmban rendezett koncertjén már járógipsszel léphet fel az énekesnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.