Hihetetlen: Lewis Hamilton utolérheti Schumacher rekordját

Forrás: AFP/Liu Jin -
Michael Schumacher Lewis Hamilton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lewis Hamilton az austini nagydíjon második helyezetett lett, de már ezzel is biztosan megszerezte hatodik világbajnoki címét. Valószínűleg nagyon kevesen mertek volna fogadni arra, hogy a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher rekordját valaha is utoléri majd egy másik pilóta. 

Lewis Hamilton azonban ezzel az újabb világbajnoki címmel igencsak közel került ahhoz, hogy beállítsa Schumacher utolérhetetlennek gondolt rekordját. "Évekkel ezelőtt senki nem hitte volna, hogy Schumacher eredménye utolérhető. Ebből is látszik, hogy jól dolgozunk. Ha jó autónk lesz, akkor Lewissal a volán mögött minden adott lesz a történelmi csúcshoz" - nyilatkozta Hamilton csapatfőnöke Toto Wolff. A pilóta szerényebben fogalmazott, az ünneplést követően elárulta, hogy neki soha nem lebegnek rekordok a szeme előtt, és egyáltalán nem veszi készpénznek, hogy jövőre ismét sikerül elnyernie a világbajnoki címet.

Michael Schumacher és Lewis Hamilton 2012-ben Forrás: AFP/Liu Jin

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.