Megölte saját fiát egy 77 éves férfi azért, mert a férfi nem főzött neki vacsorát.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a jelenleg 77 éves férfival szemben, aki tavaly ősszel egyetlen késszúrással megölte 52 éves fiát a Győrhöz közeli településen lévő otthonukban – számolt be róla az Ügyészség.hu.

Mint írják, a vádirati tényállás szerint mind a vádlott, mind a sértett ittas állapotban voltak azon az őszi estén. A hazaérkező elkövető számon kérte a fiát, hogy ígéretével ellentétben miért nem főzött vacsorát, miért italozott ehelyett. 

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock

Vitázni kezdtek, majd a veszekedés tettlegességbe torkollott: a sértett megszorította édesapja kezét, aki kitépte azt a szorításból, majd a konyha melletti helyiségbe lépett és kenyérszeletelésbe kezdett. A fia ide is követte őt, ezért a vádlott egy hirtelen mozdulattal fia hasába szúrta a 24 cm pengehosszúságú kést.

A sértett a szúrástól azonnal összeesett, az elkövető pedig értesítette a mentőket, a férfi azonban a kórházban életét vesztette. Halálának oka vérvesztéses sokk volt, melyhez a belső szerveinek sérülése vezetett.

A vádlott bűnügyi felügyelet hatálya alatt várja az eljárás folytatását. Vele szemben öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.