Megölte a fiát az apa, mert a férfi nem főzött neki vacsorát

gyilkosság családon belüli erőszak apa gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megölte saját fiát egy 77 éves férfi azért, mert a férfi nem főzött neki vacsorát.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a jelenleg 77 éves férfival szemben, aki tavaly ősszel egyetlen késszúrással megölte 52 éves fiát a Győrhöz közeli településen lévő otthonukban – számolt be róla az Ügyészség.hu.

Mint írják, a vádirati tényállás szerint mind a vádlott, mind a sértett ittas állapotban voltak azon az őszi estén. A hazaérkező elkövető számon kérte a fiát, hogy ígéretével ellentétben miért nem főzött vacsorát, miért italozott ehelyett.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Vitázni kezdtek, majd a veszekedés tettlegességbe torkollott: a sértett megszorította édesapja kezét, aki kitépte azt a szorításból, majd a konyha melletti helyiségbe lépett és kenyérszeletelésbe kezdett. A fia ide is követte őt, ezért a vádlott egy hirtelen mozdulattal fia hasába szúrta a 24 cm pengehosszúságú kést.

A sértett a szúrástól azonnal összeesett, az elkövető pedig értesítette a mentőket, a férfi azonban a kórházban életét vesztette. Halálának oka vérvesztéses sokk volt, melyhez a belső szerveinek sérülése vezetett.

A vádlott bűnügyi felügyelet hatálya alatt várja az eljárás folytatását. Vele szemben öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.