A lúgos doktor áldozata: "Ez a férfi az egész társadalomra jelent veszélyt"

tüntetés áldozat bíróság Renner Erika lúgos doktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfő este tömegek vonultak a Parlament elé Renner Erikáért. Az egész ország fellázadt, mikor kiderült, hogy az Alkotmánybírósághoz nyújtott be panaszt a lúgor orvos, B. Krisztián, és akár ki is szabadulhat. 

Az egykori orvos az Alkotmánybírósághoz fordult azt kérve, hogy tárgyalják újra a büntetőügyét. A hír óriási felháborodást keltett, és hétfőn este több százan tüntettek a Clark Ádám térről a Parlament elé vonulva. A tüntetők a párkapcsolati erőszak szimbólumát, egy szál sárga rózsát vittek magukkal, és tiltakoztak az ügy folytatása ellen.

"Ez az ügy szimbólum. Azt jelenti, hogy ne maradj csendben, azt jelenti, hogy gyere ide, lépj elő, ne legyél árnyékban. Hallasd a hangod, kiabálj, üvölts, ne hagyd magad, ne hagyd annyiban"

- mondta a tüntetés egyik szervezője, Szentesi Éva író.

A jogerős ítélet szerint az egykori orvos még 2013-ban öntötte le maró anyaggal volt barátnője, Renner Erika altestét és nemi szervét úgy, hogy előtte kábító injekciót adott a nő combjába annak lakásában. A vád szerint azért tette, mert a nő korábban szakított vele, és képtelen volt feldolgozni kapcsolatuk végét. -írja a Blikk.

A férfi autójának kesztyűtartójában megtaláltak egy fecskendőt és a kábításhoz használt szer maradványait, de az orvos mindgévig tagadott, még annak ellenére is, hogy a tárgyalások alatt kiderült, az elkövetés előtt hetekkel futóútvonalán is módosított, hogy Erika háza előtt haladjon el.

A lúgos orvos ügye 2013 óta húzódik, már a Kúriáig is eljutott, ami másodfogra dobta azt vissza: az Ítélőtábla végül 11 év letöltendő börtönre ítélte a volt orvost, hivatásától pedig örökre eltiltották.

Renner Erikát, a lúgos doktor áldozatát felzaklatják az események Fotó: Mudra László - Origo

Renner Erika a sajtóból értestült arról, hogy a támadója alkotmányjogi panasszal élt.

"Nekem nincsenek jogaim, csak díszlet vagyok ebben az ügyben.

Ez már rég túl nőtt azon, hogy az ember rám veszélyes:azt kellene megérteni, amit a Kúria is kimondott, hogy ez a férfi az egész társadalomra veszélyt jelent! Óriási erőt ad a támogatás, például a hétfő esti tüntetés is,hogy ennyien állnak mellettem, és egyre többen értik, mit jelent ez az egész"

-mondta Erika a lapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.