60 év házasság után közösen akart véget vetni az életének egy házaspár: a nő túlélte

Forrás: SCANPIX/Johan Strindberg -
betegség halál büntetés börtön szerelem trauma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A haldokló párról szívszorító fénykép is készült a kórházban, néhány perccel a férj halála előtt.

60 év házasság után közösen akart véget vetni az életének egy házaspár, amikor a férfi halálos beteg lett. A 81 éves Dennis Eccleston hiába küzdött a végbélrák ellen, a daganat gyorsan felemésztette a szervezetét. Ekkor döntött úgy Dennis 80 éves felesége, hogy korábbi egyezségüknek megfelelően itt az ideje bevenni a halálos gyógyszerkoktélt. -írja a szeretlekmagyarorszag.

Forrás: SCANPIX/Johan Strindberg

Mavis Eccleston beszerezte a tablettákat, és a kórházba sietett. Összetolt két ágyat, majd beadta magának és férjének is a gyógyszereket. A közös halál előtti pillanatokat pedig egy fotón is megörökítették. A 81 éves férfi a kép elkészülte után alig 20 perccel elhunyt, az asszony azonban még életben volt, amikor megtalálta őket a lányuk. Joy kétségbeesetten hívta az orvosokat, akiknek sikerült megmenteni az asszony életét.

Mavis Ecclestont másnap gyilkosság vádjával vették őrizetbe, és 30 órán keresztül köntösben, hálóingben és papucsban tartották fogva egy cellában.

Az idős nőt végül szeptemberben felmentették a vádak alól, Mavis gyermekei, Joy és Kevin pedig nyilvánosságra hozták a szüleikről készült utolsó közös fotót. A testvérek így szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a brit kormány változtasson a halálba segítésre vonatkozó törvényeken.

A haldokló párról készített szívszorító képet a Daily Mail cikkében lehet megnézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.