Egy éve bűzlik a pesti panellakás: fertőzésektől félnek a lakók

bűz panellakás fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy pestszentlőrinci panel lakói rettegnek a fertőzésektől. Az egyik rendkívül elhanyagolt lakást 2018-ban zárták le a hatóságok, miután az ott élő két nő meghalt. A többi lakó azóta is aggódik a lakás állapota miatt, tehetetlennek érzik magukat. 

"Az alattam lévő lakásban élt a két nő, rendetlenek, piszkosak voltak. Egy szokásos balhét követően vitte el őket a rendőrség. Később kórházba kerültek, majd rövid időn belül mind a ketten meghaltak" - mesélte a Ripostnak az egyik szomszéd. „A lakásuk mindig nagyon szemetes és koszos volt, évek óta nem nyitottak ablakot, nem szellőztettek. Még éjjel is zajongtak, húgyszag áradt a lakásból, láttuk, ahogy az erkélyről dobták ki a pizzásdobozt a vendégeik. Mindenki fel volt háborodva, és kissé tartottunk is tőlük, különösen a fiatalabbtól, aki sokat ivott és olyankor agresszívvé vált. Biztos vagyok benne, hogy ételmaradékok, szemét, mocsok maradt utánuk, ami vonzza a csótányokat, patkányokat, bűz érezhető a lakásból" - folytatta.

A lakást egy éve lezárták a hatóságok, ami miatt csak fokozódott a többi lakó aggodalma: "Addig is borzalmas állapotban volt a lakás, amíg lakták, de már közel egy éve úgy van, ahogy hagyták, és ki tudja, mi van odabent" - nyilatkozta a lapnak egy másik szomszéd. A pestszerntlőrinci lakás ügyével legutóbb a TV2 riportjában foglalkoztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.