Elképesztő: A világ legnagyobb pitonjával él együtt az angol család

Forrás: NORTHFOTO/© Gloucestershire Live / SWNS/Gloucestershire Live / Swns -
kígyó piton család együttélés háziállat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a burmai piton a világ egyik legnagyobb kígyófaja, és arról híres, hogy hajlamos kis túlzással bármit megenni, egy kétgyerekes angol család kiskutya helyett ezt a gigantikus hüllőt tartja háziállatként.

Hexxie, az öt és fél méteres csúszómászó egy három szobás sorház terráriumában él a családdal és jobb napokon 110 kilogrammot is elér a súlya. Gazdája, Marcus Hobbs a legfinomabb falatokkal kényezteti a burmai piton így rendszeresen kap nyulat, halva született szarvast, borjút, kecskét és sertéshúst, amelyet Tewkesbury-ben havonta egyszer egy helyi gazdától vásárolnak meg.

Az édesanya, Amy hiába szereti a kígyót, tart attól, hogy Hexxie megtámadhatja és összeroppanthatja a gyerekeit. Aggodalma természetesen nem alaptalan, mert

Floridában például találtak már olyan burmai vagy más néven tigris pitont, amelyik egy olyan őzet evett meg és öklendezett vissza, amely jóval nagyobb volt a saját súlyánál.

Így aztán nem csoda, hogy a család soha nem engedi, hogy a két és négy éves gyerek abban a szobában játsszon, amelyikben épp szabadon engedik az öt és fél méteres Hexxiet. -írja a Ripost.

Forrás: NORTHFOTO/© Gloucestershire Live / SWNS/Gloucestershire Live / Swns

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.