Kannabisztermesztés miatt letartóztatták a Cirque du Soleil alapítóját

Forrás: Kálló Péter -
Cirque du Soleil Guy Laliberté kannabisz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Letartóztatták Guy Lalibertét, a Cirque du Soleil kanadai alapítóját, mert Francia Polinéziához tartozó magánszigetén kannabiszt termeszt. A Polynésie La Premiere helyi tévécsatorna értesülését az AFP hírügynökségnek a papeete-i ügyészség is megerősítette.

Laliberté maga ment el a rendőrségre, miután beidézték. Szerdán hallgatja meg a vizsgálóbíró arról, hogy kereskedelmi célból termeszti-e a növényt. Néhány hete a rendőrök drogfogyasztásáról kérdezték ki a québeci milliárdos egy munkatársát, és a tévécsatorna szerint a telefonján fotókat is találtak az ültetvényről. A milliárdos cége, a Lune Rouge közleménye azt írta, Guy Laliberté szigorúan személyes, orvosi célra használja a kannabiszt, és nem kereskedelmi céllal termeszti Nukutepipi nevű magánatollján. A közlemény szerint Guy Laliberté elhatárolódik minden olyan híreszteléstől, amely szerint kábítószerrel kereskedne. Laliberté Kanadában már pénzt fektetett az orvosi kannabiszba.

Forrás: Kálló Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.