18 milliós műhibaper: köddé vált az orvos, hogy ne kelljen fizetnie

orvos László Erika plasztikai sebész műhiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Facebookon keresztül próbálja meg behajtani László Erika egy magyar orvoson annak tartozását. A nő egy baleset után fordult a plasztikai sebészhez, amit az orvos elrontott.

László Erika kálváriája 11 éve kezdődött egy kerékpáros balesettel. A nőnek súlyosan megsérült a jobb felső szemhéja, és azt szerette volna helyreállíttatni. Ekkor kereste meg az elit budai magánrendelőben dolgozó plasztikai sebészt.

„Kedves volt, határozott, és magabiztos: teljesen bizalomgerjesztő. Amikor megvizsgált, azt ajánlotta: csináljunk egy teljes arcplasztikát, amelynek során a szemhéjamat is rendbe rakja. Rákérdezett arra is, hogy a számat szeretném-e feltöltetni, illetve hogy a melleim ereszkednek-e már. 54 éves voltam akkor, és nem akartam bohócot csinálni magamból. A szememet mindenképp meg kellett csináltatni, de a többire nemet mondtam" – emlékezett vissza Erika.

„A doktor endoszkópos eljárással csinálta meg az arcomat, és 2-3 fonal helyett csak egy szállal rögzítette a szemhéjamat. Ezt a technikát akkor már régen nem alkalmazták Európában, és azóta itthon, Magyarországon sem! Én azonban mit sem tudtam erről, tökéletesen megbíztam benne" – folytatta az asszony, majd rátért a szörnyűségekre.

„A műtét egy fővárosi kórházban történt, ott lábadoztam utána. Másnap, amikor vizet ittam, hányni kezdtem, ettől elszakadt a szemhéjamat tartó fonál, és ömleni kezdett belőlem a vér. Az orvosom csak egy hét múlva, a kontrollon látott.

Ekkorra már nyilvánvaló volt: leszakadt a szemhéjam. Ezután 3 évig egyáltalán nem tudtam becsukni a jobb szemem, és még a mai napig sem teljesen"

– árulja el Erika a Ripostnak.

Az orvos természetesen nagyon sajnálta a történteket, és ingyenes rekonstrukciót ajánlott fel.El is végezte: egymás után ötször. A hatodik félresikerült beavatkozás után egyszerűen kirakta Erikát a praxisából.

„Mondott rám mindent, hogy alkoholista vagyok, meg elmebeteg. De arra nem adott magyarázatot, miért ilyen a szemem. Sem a műtét árát, a 750 ezer forintot, sem pedig bármilyen kártérítést nem ajánlott fel az elmúlt 10 év alatt, de még bocsánatot sem kért" – sorolta az asszony.

„Én pedig először futottam az egészségem után: itthon senki nem vállalt el, végül az Egyesült Államokban, Beverly Hillsben hoztak helyre, közel 4 millió forintért. Közvetlen ezután beadtam a kártérítési igényem a bíróságon."

A per éveken keresztül húzódott, végül idén szeptemberben hozták meg a végleges ítéletet, ami a napokban emelkedett jogerőre: eszerint

Erikának a kamatokkal együtt 18 millió forint jár.

„A „doktor" minden egyes tárgyaláson ott volt, ám fél éve egyik pillanatról a másikra eltűnt. Ekkor döntötte be a cégét, nehogy fizetni kelljen" – panaszolta Erika.

„Én azonban nem hagyom annyiban: bár a cég már másé, új néven indított egy másikat, a rendelője pedig ugyanaz maradt Budán. Kifüggesztettem egy fizetési felszólítást az ajtajára, persze néhány óra múlva levették. De természetesen

jogi úton is harcolok tovább a pénzemért és az igazamért. A velem történtekből pedig könyvet írtam, hogy mások is okulhassanak belőle".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.