Betiltják az elefánton való túrázást Angkorban

Forrás: AFP/Tang Chhin Sothy -
Angkor túra elefánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kambodzsai Angkor romvárosban jövő év elejétől betiltják az elefántháton való túrázást. A népszerű idegenforgalmi attrakciót az állatvédők sürgetésére szüntetik meg, akik régóta hangoztatják a gyakorlat kegyetlenségét.

Az angkori régészeti komplexum rengeteg turistát vonz, 2018-ban hatmillióan érkeztek a kambodzsai romvárosba. A látogatók zöme az elefántos túrára is befizet, amellyel elefántháton lehet körbejárni az ősi angkori templomok régészeti helyszínén.

Betiltják az elefánton való túrázást Angkorban Forrás: AFP/Tang Chhin Sothy

A templomegyüttes parkját működtető hatóság pénteken közölte, hogy 2020 elején befejeződnek az elefántos túrák.

Az elefántokat többé nem lehet üzleti célra használni"


Kambodzsát régóta bírálják állatvédők a turisták elefántos túrái miatt. Az elefántokat ugyanis a betanítás alatt a gondozók betörik és gyakran agyondolgoztatják őket. 2016-ban egy nőstény elefánt elpusztult az út szélén, miután az extrém kánikulában kellett turistákat cipelnie a hátán az angkori templom környékén - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.